SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen
till Älvkarleby IK!
 
Älvkarleby IK är en anrik idrottsklubb som bildades 1919. Klubben har i dag ca 350 medlemmar och ca 300 aktiva utövare. Verksamheten omfattar i dag innebandy, fotboll och tennis. ÄIK vill ta ett samhällsansvar och engagera alla intresserade i Älvkarleby.

Vi driver även projektet Framtidens Idrottsplats (Multisportrinken, Konstgräsplan, Bikepark) för att främja spontanidrott och en aktivare livsstil för våra barn och ungdomar.
Fotboll
Lamin har gått RF grundutbildning
2021-02-26 08:38, Fotboll

Lamin har gått RF ledargrundkurs och kommer att hjälpa Roger Vendin i P16-laget. 

Stöd ÄIK bli medlem!
2021-02-08 09:52
STÖD ÄIK OCH BLI MEDLEM 2021!

Älvkarleby Idrottsplats ägs och drivs av Älvkarleby Idrottsklubb och dess ideella krafter.  Idrottsplatsen är till för att aktivera våra medlemmar och spontanidrottande barn/ungdomar i Älvkarleby. 

 

Vill man ta del av anläggningen och utnyttja is- och multisportrinken samt konstgräsplan så betala medlemskap på 150 kr.  Swisha din betalning till ÄIK på nr 123 570 43 90 ange namn och födelseår.


Finns även möjlighet att få en faktura:

Bli medlem >>


TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!

Vi startar ett 16-lag!
2021-02-01 15:55
Roger Vendin kör igång med ungdomarna

Nu startat vi upp ett P16-lag för att alla ungdomar ska kunna fortsätta att spela fotboll och ha möjlighet att senare kunna spela senior fotboll.

Även viktigt att låta ungdomar spela i ett ungdomslag för att utvecklas och men de som redan är mogna kommer också att kunna få prova på seniorspel i vårt div 6.lag (vårt lag-2). 

Vi välkomnar Roger Vendin mångårig tränare som huvudansvarig för P16. Roger kommer även ha lite hjälp av yngre seniorspelare från a-laget som till och från kommer att hjälpa till. 

Vi börjar inomhus 4/2 20:00 för ungdomar födda 2005-2006, medan födda 2004 måste vänta lite pga av FHM restriktioner. Men alla som är sugna ska anmäla er så ska vi föra en dialog med kommunen om restriktionerna allt eftersom.

Vi räknar att gå ut och träna på konstgräs så fort vi kan men det lutar nu åt i början av mars.

Gällande hockeyrinken från och med 29/1
2021-01-31 10:05

För att vi ska kunna hålla avstånd, undvika trängsel, minimera smittspridningen så ges tillträde endast till föreningens medlemmar .


OBS! Max 30 st personer på rinken samtidigt.


Håll avstånd till varandra i avbytarbåset och vid sidan om.


Skotta/skotta av rinken om det är snö på den innan användning.

Älvkarleby Idrottsplats ägs och drivs av Älvkarleby Idrottsklubb. Idrottsplatsen är till för att aktivera våra medlemmar och spontanidrottande barn/ungdomar i Älvkarleby.


Vill man ta del av anläggningen och utnyttja is- och multisportrinken samt konstgräsplan så betala medlemskap på 150 kr.  Swisha din betalning till ÄIK på nr 123 570 43 90 ange namn och födelseår.

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!

 

 

Viktig information om öppnande av sporthallen.
2021-01-25 10:03

Hej här kommer det viktig information vad som gäller nu när inomhusverksamheten startas upp igen. Läs igenom och informera era barn kortfattat vad som gäller för in och ut passage av anläggningen.

Självklart gäller våra och FHM tidigare rekommendationer så som att man inte tränar om man har förkylningssymptom.

Egen vattenflaska med vatten, vi vill undvika spring och trängsel vid påfyllning av vatten. Kom ombytt och klar!

 

För Sörgärdets sporthall gäller nedan.

Anläggningarna öppnas måndag 26 januari för träning för barn och unga födda 2005 eller senare. Bokning av tid sker två veckor framåt då vi inväntar ytterligare rekommendationer gällande träningar och verksamhet för ungdomar födda tidigare än 2005 och vuxna.

 

Bokning sker med 15 minuters ”paustid” mellan bokningar av olika föreningar.
Föreningar ansvarar inom sina bokade tider för att lag-/träningsgrupper inte möts och att skiftningar av hallar/hallgolv sker på säkert sätt för att uppnå minskad smittspridning. Samlingar av lag/grupper får endast ske i utrymmen som tillåter antalet deltagare. Lag/grupper ska inte mötas eller mixas.

I varje avgränsat utrymme finns skyltar uppsatta om max antal personer som får vistas i utrymmet/lokalen samtidigt. Antalet får inte överskridas! Skyltar finns också som visar hur flödet in och ut ska ske, korridorer enkelriktas och ingen får uppehålla sig i korridorer.

Duschrum hålls fortsatt stängda och får inte nyttjas. Omklädningsrum bör endast nyttjas för att hänga ytterkläder i samt för passage till/från toaletter. Max antal finns anslaget i omklädningsrummen. Deltagare uppmanas att komma ombytta till träningar.

Hämtning och lämning sker utanför lokalerna/anläggningarna. Samlingar av vuxna vid exempelvis entréer inte är tillåtet.

Föreningarna ansvarar för att pandemilagen samt Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer efterlevs. Länsstyrelsen har i uppdrag från Regeringen att utföra tillsyn varav kontroller kan komma att ske under träningstider.

 

Sörgärdet: Ingång sker via skolans huvudentré. Ledare ansvarar för att deltagare passerar och hänger ytterkläder i det tomma omklädningsrummet. Omklädningsrummen samas sedan under kvällen. Detta för att in- och utpassering vid sporthallen kan ske utan att lag/grupper möts. Utgång sker via bakdörren vid korridoren. D v s deltagare går till höger då de kommer ut från omklädningsrummen. Korridoren enkelriktas så att ett flöde från skolans huvudentré till den bakre dörren sker, ingen möts i korridoren.

Omklädningsrummen bör endast nyttjas för förvaring av ytterkläder och som utgång från sporthallen samt för passage till/från toalett. Duschrummen hålls stängda och max antal personer finns anslaget i omklädningsrummet.

Lilla korridoren mellan omklädningsrummen är enkelriktad och passage sker endast i riktning in mot omklädningsrum och sporthallen. All utpassering sker via omklädningsrummen.

Vid frågor svara på detta mail eller kontakta er ledare.

// ÄIK

Nyheter från vår verksamhet
 
Huvudsponsor:
Partners
Sponsorer