Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen
till Älvkarleby IK!
 
Älvkarleby IK är en anrik idrottsklubb som bildades 1919. Klubben har i dag ca 350 medlemmar och ca 300 aktiva utövare. Verksamheten omfattar i dag innebandy, fotboll och tennis. ÄIK vill ta ett samhällsansvar och engagera alla intresserade i Älvkarleby.

Vi driver även projektet Framtidens Idrottsplats (Multisportrinken, Konstgräsplan, Bikepark) för att främja spontanidrott och en aktivare livsstil för våra barn och ungdomar.
VIKTIGT angående striktare riktlinjer
2020-10-22 10:09

Följande gäller omgående angående Folkhälsomyndigheten och  Region Uppsala striktare riktlinjer för hantering av den pågående epidemin.

Var och en bör om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

Men vikten av idrottande för barn/unga väger tyngre ändå i detta läge då barn inte smittar varandra lika mycket. Träningsgrupperna är ganska homogena då det majoriteten är barn från samma klass/skola/ort som fortsätter att ha öppet.

Vuxna är däremot mer smittsamma och kan smitta barn eller andra vuxna på plats.  

Men detta i åtanke så leder det till följande åtgärder förutom de redan allmänna råden som gäller har föreningen tagit i samråd med SISU / Upplands Idrottsförbund. Vi har även tagit dessa åtgärder med tanken på hur Sörgärdets Sporthall är utformad med trånga korroderar, avsaknad av läktare och otillräckligt med omklädningsrum.

* Spelarna ska släpps av vid huvuddörren, inga   föräldrar/vuxna/övriga alls på plats inomhus i skolan dvs hall / korridor / omklädningsrum / sporthall.

* Föräldrar ska undvika att skjutsa andras barn då rekommendationen är man bara ska vara nära (1,5m) inom sin familj.

* Spelarna ska i största möjliga mån byta om hemma.

* Ledarna ansvarar att undvika trängsel mellan träningsgrupperna vid träningens slut/start.

 

* Föreningen kommer at försöka flytta på de matcher som ligger inom denna period (både hemma och borta). Om det ändå blir match blir det utan publik.

* Fysiska möten inom föreningen ska undvikas och ersätt med digitala möten om det inte kan skjutas upp.


*Föreningen har även beslutat att inte tillåta någon försäljning på eventuella kommande matcher med publik. Detta då det inte kommer att finnas någon möjlighet att undvika trängsel då sporthallen är trång och saknar väsentliga faciliteter så som servering, läktare med mera.


*** Observera att detta kan ändras på kort tid om läget ändras eller andra rekommendationerna kommer ***


TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!

Håll i, håll ut, håll avstånd!

Vi startar upp träning för juniorer!
2020-08-11 08:28

Älvkarleby Idrottsklubb startar upp juniorträningar för ungdomar födda 2002-2005.


Eftersom det inte finns någon lag i kommunen för denna åldersgrupp ser vi ett stort behov men också är ett viktigt steg att få fram seniorspelare för framtida lag. Vi aktiverar och ger även ungdomarna något att göra, samtidigt så banar vi väg för integration.


Till att börja med så tränas det en gång i veckan, torsdagar 17:00-18:15. Start redan nu på torsdag 13/8 nere på Älvkarleby IP.


Träningar leds av spelare från herrlaget där Ivan Nikolic är huvudansvarig. Ivan jobbar till vardags med ungdomar och har spelat fotboll i ett flertal lag upp till div 3, innan familjen hittade till Älvkarleby.


Tanken att alla ungdomar som vill ska få träna och utvecklas så alla är välkomna.


Under hösten kommer det även vara kostnadsfritt att deltaga för att alla ska få möjlighet att prova på.


Om det hela faller väl ut och med de goda förutsättningar vi har med konstgräs där vi kan träna fram till första snön. Sedan är målet att till nästa år anmäla ett lag.


Man får bara träna om man är helt friska.

Ta med fotbollsskor, benskydd och egen vattenflaska.


Anmäl er gärna på vår hemsida: 


http://www.alvkarlebyik.nu/form/Default.asp?ID=181366


TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!


Regler angående Multisportrinken
2020-04-09 14:07
Vill du boka innebandy/inlineshockey eller spontanidrotta på vår mulitsportrink?

Läs mer om ordningsregler, hur man betalar dagspass och hur man bokar.

http://www.alvkarlebyik.nu/sida/?ID=108142
STÖD ÄIK KÖP TOAPAPPER!
2020-04-06 10:02
Köp toapapper av oss!

Nu har det skitit sig ordentlig för ÄIK:s ekonomi pga. av Covid-19!

En första prognos räknar vi på att förlora runt 150 000 till 200 000 kr under 2020 pga av inställda evenemang, samarbeten och matcher m.m

Därför har vi tagit fram ett krispaket både för oss och er där hemma.  Beställ toalettpapper och stöd föreningen!

Få det hemkört i kommunen och det sker löpande!COVID-19 EFFEKTER PÅ ÄIK!
2020-04-05 14:41

En första prognos räknar vi på att förlora runt 150 000 till 200 000 kr under 2020.


Älvkarleby Idrottsklubb har alltid tagit samhällsansvar och jobbat för en balanserad ekonomi av intäkter från bidrag, arrangemang, samarbeten, sponsring och avgifter.


Älvkarleby Idrottsklubb äger och driver Älvkarleby Idrottsplats vilket gör att vi har stora fasta kostnader gentemot andra föreningar i kommunala lokaler. I vanliga fall klarar vi av att hantera detta även om det till och från är tufft.


Men på grund av Corona-utbrottet kommer vi få det betydligt kärvare ekonomiskt. Många av våra arrangemang, samarbeten och åtagande så som Fallensdag, matcher, fotbollsskola, med mera måste ställas in. Vi blir då såldes utan stora och viktiga intäkter.


Vi kommer självklart jobba hårt för att lindra konsekvenserna av förlusten så att det inte drabbar våra idrottsutövande barn/unga och vår satsning på en aktivare fritid på Älvkarelby IP. Vi kommer att lansera några insatser och krispaket och TILLSAMMANS kommer vi kunna rida ut stormen.


TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!


Om det finns någon redan nu som skulle vilja hjälpa till så är ett bra sätt att bli medlem i Älvkarleby Idrottsklubb, SWISHA medlemskap 150 kr till 1235704390. Eller anmäla er nedan:
 http://www.alvkarlebyik.nu/form/Default.asp?ID=70944

Nyheter från vår verksamhet
Fotboll, 15/06 17:00 
P07-08, 06/06 16:31 
Konstgräsprojektet, 31/03 02:39 
Älvkarleby Älvan Motionslopp, 02/05 10:09 
 
Huvudsponsor:
Partners