SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen
till Älvkarleby IK!
 
Älvkarleby IK är en anrik idrottsklubb som bildades 1919. Klubben har i dag ca 350 medlemmar och ca 300 aktiva utövare. Verksamheten omfattar i dag innebandy, fotboll och tennis. ÄIK vill ta ett samhällsansvar och engagera alla intresserade i Älvkarleby.

Vi driver även projektet Framtidens Idrottsplats (Multisportrinken, Konstgräsplan, Bikepark) för att främja spontanidrott och en aktivare livsstil för våra barn och ungdomar.
Handla på Black Friday och stöd ÄIK!
2021-11-25 11:11
Handla på Black Friday och stöd ÄIK!

I samarbete med vår partner Intersport vill vi göra er uppmärksamma på Black Friday den 25–29 november. Massa superklipp och minst 25% på allt i butik och på https://www.intersport.se/ När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar vår förening. För du har väl valt vår förening att stötta extra på ”Mina sidor”?

 

 

För er som vill köpa ÄIK träningskläder är det också bra priser på föreningshopen

https://team.intersport.se/alvkarleby-ik


TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!
Älvkarleby Idrottsklubb och Fallens dag
2021-06-20 14:08

Älvkarleby Idrottsklubb och Fallens dag har haft en lång vänskap som vi fortsätter med så klart.


Vattenfall startade Fallens dag 1971 och drev arrangemanget själva i runt 20 år innan man fick göra omprioriteringar och lägga sitt fokus på annan. Innan dess hade ÄIK redan börjat hjälpa till med en del logistik och skötte parkeringen runt det hela. Så vid början av 1990 talet var det upp till ÄIK att se till att säkra upp att arrangemanget blev kvar då Vattenfall klev av men efterskänkte alla grejer som användes samt en uppstarts insats, och så klart lovade det viktigaste av allt vattenpåsläppet! ÄIK tyckte det var viktigt för Älvkarleby att behålla Fallens dag och eldsjälarna tog sig an uppgiften. Själva arrangemanget krympte till en början men inte folk tillströmningen då fallens krafter alltid lockar. Förutom något år som regnade bort totalt och de få tappra knallarna fick samlas i hop sig på Laxön utanför Restaurang Kungsådran. 

 

Innan 1990-talet slut klev kommunen in som arrangör och har vi har sedan dess tillsammans arrangerat Fallens dag i olika former, där ÄIK varit huvudarrangör till att vissa år vara medarrangör och ibland tillbaka till rötterna och bara sköta en del logistik och parkering. 

 

Fallens dag har alltid varit en viktig huvudinkomst för föreningen och de nu två åren utan Fallens dag känns, men vi liksom eldsjälarna som tog över arrangemanget så ger vi inte upp.

 

Därför tyckte vi i ÄIK att det vara extra viktigt att detta år ge återblickar till tidigare år och hålla liv i Fallens dag genom ett digitalt vattenpåsläpp  så vi alla kan få uppleva det igen riktigt nästa år.


TILLSAMMANS ÄR VI ÄIK!

Tillsammans med Älvkarleby kommun och Vattenfall har ÄIK jobbat fram olika återblickar, med bilder, intervjuer, filmer, en som alltid på Fallens dag är vattenutsläppet dagens huvudnummer och här kommer det! 

Fotboll
Lamin har gått RF grundutbildning
2021-02-26 08:38, Fotboll

Lamin har gått RF ledargrundkurs och kommer att hjälpa Roger Vendin i P16-laget. 

Nyheter från vår verksamhet
P07-08, 30/09 10:24 
P07-08, 26/09 13:49 
P07-08, 19/09 14:32 
Fotboll, 16/09 08:33 
P07-08, 13/09 09:27 
 
Huvudsponsor:
Partners
Sponsorer