SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konstgräs till Älvkarleby IP
2015-06-24 08:44
Framtidens IP
Älvkarleby Idrottsklubb (ÄIK) har blivit beviljad stöd från Idrottslyftet samt  från SvFF anläggningsfond för att anlägga en konstgräsplan. Tanken är att vi ska göra en sjumannaplan, men vi kommer att arbeta vidare med att försöka hitta sponsorer samt göra en insamling för att kunna anlägga en niomannaplan. 

Konstgräsplanen är efterlängtad, då Älvkarleby kommun är den enda kommunen i Uppland som saknar en sådan yta. En konstgräsplan skapar bättre fotbollsförutsättningar för våra barn och ungdomar och ger oss möjlighet komma ut och börja träna ordentligt på våren. En konstgräsplan innebär att ÄIK:s spelare får samma möjligheter som stadslagen som har bra tillgång till konstgräs.

Satsningen kommer lägligt, då intresset för fotboll bara ökar så hoppas vi kunna öka både antalet lag och antalet träningstillfällen stort de närmaste tre åren 

I ÄIK toppar vi inte barn- och ungdomslagen. Vi eftersträvar en bredd där alla får vara med och vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla våra spelare. 

Konstgrässatsningen är en del av ett projekt där vi tillsammans med bl a Arvsfonden och Landstinget i Uppsala Län (Norra länsdelsberedningen) satsar på att aktivera barn och ungdomar genom ett varierande och tillgängligt utbud av aktivitetsytor för både spontanidrott och organiserad idrott. I detta projekt ingår bland annat en BikePark och en multisportrink.   

Tillsammans är vi ÄIK!
Projektledare Markus Oksanen, 070 414 00 55 
 
 
Huvudsponsor:
Partners
Sponsorer